SYNNYTYS & EMON JA PENTUJEN HOITO – ETÄKURSSI  

Aika Sunnuntai 31.1.2021 klo 9–17 

Toteutustapa Kurssi järjestetään etäkoulutuksena verkkokoulutusympäristössä 

Kouluttaja Viivi Viuha
 

Aikataulu 

9.00 Kurssin tavoite ja kurssilaisten esittely
9.30 Pentuihin valmistautuminen
10:20 Tauko (10 min)
10.30 Emon tiineys ja tiineysajan hoito
12.00 Tauko (30 min)
12.30 Synnytys ja pentujen varhaishoito
14.30 Tauko (10 min)
14.45 Kohti luovutusikää
16.30 Loppukeskustelu ja yhteenveto 

 

Kurssin tavoitteena on antaa lisää valmiuksia emon ja pentujen hyvään hoitoon ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Kurssi sopii kasvatusta aloitteleville, jonkin verran jo kasvattaneille sekä sijoituskotina toimiville. Koulutuksessa ei käydä läpi kasvattamiseen ja kissakauppaan liittyvää säännöstöä eikä juridiikkaa. Näistä kiinnostuneille suositellaan Kissaliiton Kasvattajan peruskurssin suorittamista. 

 

Etäkokoustyökalu ei vaadi erillisiä tunnuksia. Työkalu toimii sekä tietokoneen selaimella että puhelimeen asennettavalla ilmaisella applikaatiolla. Käytettävässä laitteessa tulee olla sisäänrakennettu tai ulkoinen mikrofoni sekä kaiutin/kuulokkeet. 

 

Kurssin hinta on 18 euroa, ERY-SYDin  jäsenille vain 10 euroa.  Kurssin hintaan kuuluu etukäteen osallistujille postittava paperinen opetusmateriaali. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 25 osallistujaa.  Sitovat ilmoittautumiset 21.1.2021 mennessä sähköpostilla sihteeri@ery-syd.net. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä mihin osoitteeseen haluat kurssimateriaalin lähetettävän sekä siitä, jos olet oikeutettu alennettuun kurssihintaan.  

 

Lisätietoja kurssista: Viivi Viuha, puheenjohtaja@ery-syd.net tai p. 040 338 0107 

 

 

 

KASVATTAJAN PERUSKURSSI 

Aika Sunnuntai 14.2.2021 klo 9-17:30 

Toteutustapa Kurssi järjestetään etäkoulutuksena verkkokoulutusympäristössä 

Kouluttajat Heli Tepponen & Viivi Viuha 

 

Aikataulu 

9.00 Tervetuloa ja kurssilaisten esittely
10.15 Koulutuksen tavoite ja toteutus, Kissaliitto ja FIFe 
10:30 Tauko (10 min)
10:40 Kasvattaja ja kasvattamiseen liittyvät paperit
11:40 Lounastauko (30 min)
12:10 Kissan kasvatus ja pentujen hoito            
14:30 Tauko (10 min)
14:40 Perusgenetiikkaa ja perinnölliset sairaudet  
15:50  Tauko (10 min)
16:00 Kissan anatomia ja fysiologia      
16:30 Kissakauppaa koskeva lainsäädäntö   
17:15 Yhteenveto ja loppukeskustelu 

 

Kasvattajan peruskurssin tavoitteena on kissatietouden lisääminen ja aloittelevan kasvattajan auttaminen ja tukeminen. Kurssilla käydään läpileikkaus rotukissan kasvatukseen ja hoitoon liittyvistä keskeisistä asioista. Kurssi on pakollinen kasvattajanimeä anottaessa. 

  

Kurssitodistuksen saavat ne, jotka ovat olleet paikalla koko kurssipäivän ajan. Kurssimateriaaliin kuuluu sähköisesti jaettava Kasvattajan peruskurssivihko. Kurssimateriaali on Suomen Kissaliiton omaisuutta. 

 

Etäkokoustyökalu ei vaadi erillisiä tunnuksia. Työkalu toimii sekä tietokoneen selaimella että puhelimeen asennettavalla ilmaisella applikaatiolla. Käytettävässä laitteessa tulee olla sisäänrakennettu tai ulkoinen mikrofoni sekä kaiutin/kuulokkeet. 

 

Kurssin hinta on 10 euroa, ERY-SYDin jäsenille vain 5 euroa. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 25 osallistujaa. Sitovat ilmoittautumiset 5.2.2021 mennessä sähköpostilla sihteeri@ery-syd.net. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä oma yhdistyksesi sekä siitä, jos olet oikeutettu alennettuun kurssihintaan. 

 

Lisätietoja kurssista: Viivi Viuha, puheenjohtaja@ery-syd.net tai p. 040 338 0107.

 

 

PENNUNOMISTAJAN PERUSKURSSI 

Aika Maanantai 15.2.2021 klo 17:30-20:30 

Toteutustapa Kurssi järjestetään etäkoulutuksena verkkokoulutusympäristössä 

 

17:30 Kurssin tavoite ja kurssilaisten esittely 
17:45 Pennun hankinta
18:00 Pennun muutto uuteen kotiin
18:30 Pennun hoito & ruokinta 
19:00  Tauko (15 min)
19:15  Pennusta aikuiseksi
19:45 Terveydenhoito ja sairaudet
20:15 Kissan kanssa harrastaminen
20:30 Loppukeskustelu ja yhteenveto  

  

Pentukurssi on mukava tapa aloittaa kissaharrastus. Kurssin aikana käydään läpi kissanomistajan perustaidot ja annetaan eväitä myönteiseen yhdessäoloon. Kurssilla käydään läpi myös kissanomistajan yleisimpiä ongelmatilanteita. 

  

Kurssi on etäkurssi, joka järjestetään helppokäyttöisen verkkokokoustyökalun välityksellä. Kurssille voi osallistua tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Huomioithan, että laitteessa tulee olla mikrofoni ja kaiutin tai erilliset mikrofonilla varustetut kuulokkeet.  

  

Kurssin hinta on 10 euroa, ERY-SYDin