KANSAINVÄLISET ROTUKISSANÄYTTELYT 29. – 30.8.2020

Näyttely on Drive In -näyttely. Näyttely ei ole avoinna yleisölle. Huomioithan, että ilmoittautumisella sitoudut noudattamaan poikkeuksellisia näyttelyohjeita.  Lisätiedot ja ohjeet löydät näyttelyinfosta, jotka löytyvät tämän kutsun lopusta.

Kaksi erillistä kansainvälistä näyttelyä, kaikki kategoriat ja kotikissat molempina päivinä.  Näyttelyssä noudatetaan FIFén ja Kissaliiton sääntöjä.  Eläinlääkärintarkastus suoritetaan pistokokein

Näyttelypaikka: Vermon Ravirata, Helsinki. HUOM! Käyntiosoite Valjakkotie, 02600 Espoo
Ilmoittautuminen ja eläinlääkärintarkastus arvosteluaikojen mukaan alkaen kello 9:30
Arvostelut alkavat kello 10

Tulonsa vahvistaneet tuomarit:
Anne Paloluoma (FI)    1, 2, 3, C
Arja Martikainen (FI)    3, 4
Kaisa Savolainen (EE)    3
Kristiina Rautio (FI)    1,2 D
Marjatta Koskenkangas (FI)    1, 2, 4
Marina Vinkel (EE)    All Breed
Pia Nyman (FI)    B, 2, 3, 4
Olga Komisarova (EE) All Breed
Muutokset ovat mahdollisia.

Näyttelymaksu 40 e/kissa/pvä, ERY-SYDin jäsenille 37 e/kissa/päivä. Näytteilleasettaja voi ilmoittaa näyttelyyn korkeintaan kaksi kissaa per päivä.

Kasvattaja- ja siitosluokat ovat maksuttomia, mikäli kissa osallistuu muuhun luokkaan, muuten normaali näyttelymaksu. Tarkistusluokka ja veteraaniluokka 10 euroa, jos kissa osallistuu muuhun luokkaan, muuten normaali näyttelymaksu.

Näyttelymaksun voi maksaa leimakortilla 12.7.2020 asti. Leimakortti on lähetettävä välittömästi ilmoittautumisen jälkeen ja korttiin on kirjoitettava näyttelyn päivämäärä ja ilmoitetun kissan nimi. Leimakortti tulee lähettää näyttelysihteerille osoitteeseen Kummihovi D 31 02460 Kantvik.

Ilmoittautumisaika Omakissassa 29.6.- 26.7.2020.  Näyttelyyn osallistuvien kissojen määrä on rajoitettu 280 kissaan/päivä. Mahdollinen karsinta tapahtuu maksettujen ja hyväksyttyjen ilmoittautumisten saapumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen jälkeen vain luokka- ja värimuutokset veloituksetta, muista muutoksista veloitetaan muutosmaksu 5 euroa/kissa.

Lomakkeella lähetettyjen ilmoittautumisten on oltava perillä näyttelysihteerillä viimeistään 24.7.2020.  Lomakkeella ilmoitetut kissat maksetaan ERY-SYDin tilille FI85 5789 2320 0712 20 viitenumerolla 1216, ERY-SYDin jäsenet viitenumerolla 1229.

Painettu näyttelyluettelo on maksullinen (5 euroa), eikä sitä voi ostaa näyttelypaikalta. Luettelo sisältää molempien päivien näyttelyt. Sähköinen luettelo julkaistaan näyttelypäivänä kotisivuilla.

Näyttelyssä jaetaan ruusukkeet kaikille pennuille ja nuorille sekä värin ja tuomarin parhaille kissoille. Muut ruusukkeet voi ostaa hintaan 4 €/kpl.

Myyntipaikat ja ilmoitukset näyttelyluetteloon varataan näyttelypäälliköltä. Myyjille pystymme tarjoamaan poikkeuksellisesti vain maksuttomia ulkopaikkoja.

Assistentit voivat ilmoittautua pääassistentille. Muihin toimihenkilötehtäviin voi ilmoittautua näyttelypäällikölle. Assistenteille ja toimihenkilöille maksetaan 30 € päiväraha ja tarjotaan lounas.

Lisätietoja: 
Näyttelypäällikkö Viivi Viuha, p. 040 338 0107, puheenjohtaja@ery-syd.net
Näyttelysihteeri Tarja Kudjoi, p. 040 741 4003, show@ery-syd.net
Pääassistentti
Marika Landen, p. 040 504 2592, mlanden@gmail.com

Majoitus

Näytteilleasettajille tarjoushinta läheisestä hotelli Hellsten Espoosta (http://hellstenhotels.fi/fi/Hellsten_Hotel_Apartments/Espoo)

Studio single huoneisto 1 hengelle (17m2)
65€ / yö / huoneisto

Studio queen / twin huoneisto 2 hengelle (25m2)
75€ / yö / huoneisto

Hinnat sisältävät kissamaksun, aamiaisen ja lähtösiivouksen. Hotellissa maksuton pysäköinti, saunan ja pesutuvan käyttö ja kaikissa huoneistoissa on omat keittiöt. Varaukset myyntipalvelusta sähköpostilla reservations@hellstenhotels.fi tai soittamalla 09 511 05 233 koodilla ROTUKISSAT

TERVETULOA NÄYTTELYYMME HELSINKIIN!

 

NÄYTTELYINFO

Tärkein tavoitteemme on tarjota kaikille kissoille ja kissaharrastajille mahdollisuus osallistua näyttelyyn turvallisesti ja mahdollisimman pienin riskein. Yhdistys seuraa koronavirustilannetta aktiivisesti, ottaen huomioon annetut suositukset ja reagoi tarvittaessa tekemällä muutoksia järjestelyihin. Yhdistys tiedottaa mahdollisista muutoksista kotisivuillaan ja Facebookissa.

Näyttelyssä tartuntariski pyritään minimoimaan sillä, että yhtäaikaisesti hallissa olevien määrää rajoitetaan. Näin halli säilyy väljänä ja 1-2 metrin turvaetäisyyksiä on mahdollista noudattaa. Kunnioitathan kaikkien mahdollisuutta turvalliseen näyttelyyn noudattamalla ao. ohjeita ja Drive In –periaatetta viettämällä mahdollisimman vähän aikaa hallin sisätiloissa.

Ennen näyttelyä

 • Näyttely on Drive In -näyttely ja se on suljettu yleisöltä. Kutsun julkaisuajan (22.6.2020) suosituksen mukaisesti näyttelyyn hyväksytään kissoja vain omistajilta, jotka tulevat näyttelyyn Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Virosta, Latviasta tai Liettuasta.
 • Mahdollisen tartuntariskin välttämiseksi yhdistys kannustaa osallistujia jäämään pois näyttelystä, jos on pienikin epäilys sairastumisesta. Yhdistys tarjoaa ilman lääkärintodistusta korvaukseksi lahjakortin, joka oikeuttaa 50 % alennukseen näyttelymaksusta vuoden 2020-2021 näyttelyissä, kunhan ilmoitus sairaudesta on tehty viimeistään näyttelypäivänä kello 9 mennessä. Eläinlääkärin- tai lääkärintodistuksella palautetaan normaali 75 % näyttelymaksusta.
 • Etukäteen ilmoittautuneille toimihenkilöille tarjotaan ruokailun lisäksi 30 € veroton päiväraha sekä erillinen häkkialue omille kissoille koko päivän ajaksi.
 • Kissojen hyvinvointi on näyttelyiden perusta ja sen varmistamiseksi yhdistys pyytää omistajia käyttämään erityistä harkintaa matkajärjestelyissä. Kauempaa tulevien suositellaan tulevan näyttelypaikkakunnalle jo edellisenä iltana, jolloin kissa saa jaloitella majoituspaikassa ennen näyttelypäivää tai järjestämään kissalle muutoin mahdollisuuden liikkua, syödä, juoda ja käyttää hiekkalaatikkoa, esim. sijoittamalla kissalle häkin autoon.
 • Emme vastaanota näyttelyssä käteistä rahaa. Maksut paikanpäällä, esim. Ruusukkeet, voi maksaa kortilla.

Näyttelyyn tullessa

 • Näytteilleasettajien ja toimihenkilöiden tulee vakuuttaa olevansa terveitä ja oireettomia tarttuvien tautien osalta tullessaan näyttelyyn ja osallistujien edellytetään noudattavan hygieniaohjeita ja turvaetäisyyksiä. Tiloja siivotaan ja desinfioidaan tehostetusti.
 • Kissojen rokotukset tarkistetaan katetussa ulkotilassa erillisissä ilmoittautumispisteissä. Jonojen välttämiseksi näytteilleasettajia pyydetään tulemaan ilmoittautumiseen vasta vähän ennen kissan ahvistuksessa ilmoitettua arvosteluaikaa.
 • Ilmoittautumisessa kullekin näytteilleasettajalle annetaan osallistumislippu, johon on painettu kissan osallistumisaika. Lipulla pääsee sisälle halliin 15 minuuttia ennen lipussa ilmoitettua aikaa. Jos omistajalla on mukanaan kaksi kissaa,  molemmat kissat voivat tulla halliin sisälle samaan aikaan.
 • Ilmoittautumispisteessä kerätään kissojen mukana osallistuvien nimet ja puhelinnumerot mahdollisten tautialtistusten varalta viranomaisia varten. Tietoa käsitellään luottamuksellisesti ja lista tuhotaan kaksi viikkoa näyttelyn jälkeen.
 • Osallistujille suositellaan hengitysmaskin käyttöä. Yhdistys tarjoaa yhden maskin jokaiselle näytteilleasettajalle ilmoittautumispisteessä. Myös oman maskin käyttö on sallittua
 • Kunkin tuomarin kissoille on hallissa oma sisäänkäynti. Kissat tuodaan halliin ja ne poistuvat hallista vain oman tuomarin ovea käyttäen ylimääräisten altistusten välttämiseksi. Kissat omistajineen voivat tulla hallin aikaisintaan 15 minuuttia ennen arvosteluaikaa.

Näyttelyn aikana

 • Kissan mukana hallissa saa olla ainoastaan yksi aikuinen
 • Kissan tulee poistua hallista, kun arvostelu ja mahdolliset vertailut ovat kissan osalta ohi. Mikäli omistajalla on näyttelyssä kaksi kissaa, molemmat voivat olla häkkipaikalla, kunnes kilpailu on molempien osalta päättynyt.
 • Tuomarijako pyritään tekemään niin, että keskenään vertailtavien (VP/TP) kissojen arvostelut ovat mahdollisimman lähekkäin, jolloin odottelua kullekin kissalle tulee mahdollisimman vähän.
 • Tuomarit arvostelevat lasiseinän takana ja tuomarin apuna on assistentti. Esittäjä tuo kissan tuomarin luukulle (lasinen liukuovi). Tuomareiden ovelta löytyy ajantasainen tieto arvostelutilanteesta.
 • Jos kissa jää odottamaan vertailua, kissa voi odottaa vuoroaan joko häkkipaikalla ensimmäisessä kerroksessa tai katsomokerroksessa. Häkit tulee sijoittaa niin, että turvaetäisyydet säilyvät. Kun kissa on laitettu häkkiin, omistajan toivotaan siirtyvän ulos tai kolmannen kerroksen katsomoon odottamaan kissan kilpailun jatkumista. Yhdistyksen henkilökunta kiertää aktiivisesti hallissa varmistamassa häkissä olevien kissojen hyvinvoinnin.
 • Häkkipaikka tulee tyhjentää heti, kun kissan kilpailu on päättynyt. Omia häkkejä tai tavaroita ei voi jättää näyttelyhalliin yöksi.
 • Paneelia pääsee seuraamaan vain kulloinkin arvosteluvuorossa olevien kissojen omistajat.
 • Näyttelyn piha-alueella on runsaasti istumapaikkoja, joissa näytteilleasettajat voivat tavata toisiaan turvavälit huomioiden. Huonon sään varalle yhdistys on järjestänyt piha-alueelle katoksia.

Saapuminen Vermoon

Vermon virallinen osoite on Helsingin puolella, mutta käynti tapahtumahalliin on Espoon puolelta osoitteesta Majurikuja, Espoo. Junalla tullessa lähimmät asemat ovat Mäkkylä (1,2 km) ja Leppävaara (1,9 km). Bussilla tullessa lähin pysäkki on Tarvaspääntien bussipysäkki. Pysäkiltä on n. 900 metrin kävelymatka.

Autoilijat löytävät perille seuraamalla Vermon opasteita. Autoille on runsaasti pysäköintipaikkoja ravikeskuksen pysäköintialueella.

Korona Drive In -näyttely pähkinänkuoressa 

Näyttelyssä on normaalit näyttelyluokat ja arvostelut tapahtuvat kuten tavallisessa kissanäyttelyssä. Erona perinteiseen näyttelyyn on se, että kissa on näyttelypaikalla vain oman kilpailunsa ajan.

Näyttelyssä kullekin luokalle on annettu arvioitu arvosteluaika ja kissan tulee poistua näyttelypaikalta heti, kun sen kilpailu on päättynyt ja diplomi valmis. Jos omistajalla on mukanaan kaksi kissaa, voi molemmat kissat olla näyttelypaikalla siihen asti, että kilpailu on molempien kissojen osalta päättynyt.

Tuomari ei saa aloittaa ko. luokan arvostelua ennen aikataulussa mainittua aikaa. Aika on kuitenkin arvio, eli arvostelu voi tapahtua myös aikataulussa ilmoitettua aikaa myöhemmin. Omistajan vastuulla on seurata arvostelua ja varmistaa, että kissa on paikalla oman luokan arvostelun alkaessa. Arvostelutilanteen löydät kunkin tuomarin sisäänkäynnin luota. Tuomarijako tehdään niin, että vertailut olisivat lähekkäin, jotta odotusaikaa tulisi mahdollisimman vähän. Tämän vuoksi kunkin tuomarin aikataulussa on useita TP-valintoja pitkin päivää.

Arvostelun jälkeen sihteeristö käsittelee tulokset ja arvostelusetelit ja diplomit noudetaan ruusukepöydästä ennen kotiinlähtöä. Lauantain tulokset ja ruusukkeet voi noutaa myös sunnuntaina. Yhdistys ei postita hakematta jääneitä diplomeja, vaan omistajan tulee huolehtia diplomin noutamisesta. Kasvattaja- ja siitostulokset julkaistaan kunkin kategorian paneelin päättymisen jälkeen ja palkinnot voidaan postittaa voittajille, mikäli omistajalla ei ole kissaa paneelissa.

TERVETULOA NÄYTTELYYMME HELSINKIIN!