Drive In -näyttely pähkinänkuoressa 

Näyttelyssä on normaalit näyttelyluokat ja arvostelut tapahtuvat kuten tavallisessa kissanäyttelyssä. Erona perinteiseen näyttelyyn on se, että kissan ei tarvitse olla näyttelypaikalla koko päivää. Näyttelyssä kullekin rodulle on annettu arvioitu arvosteluaika ja riittää, että kissa tulee paikalle eläinlääkärintarkastuksen kautta ennen tätä aikaa. Kissan ei myöskään tarvitse olla paikalla näyttelyn päättymiseen asti, vaan se voi poistua näyttelyhallista, kun kilpailu ko. kissan osalta on päätttynyt Tuomarijaosta löydät kunkin rodun värille/väriryhmälle annetut arvioidut arvosteluajat. Tuomari ei saa aloittaa ko. ryhmän arvostelua ennen aikataulussa mainittua aikaa. Aika on kuitenkin arvio, eli arvostelu voi tapahtua myös aikataulussa ilmoitettua aikaa myöhemmin. Omistajan vastuulla on seurata arvostelua ja varmistaa, että kissa on paikalla oman luokan arvostelun alkaessa.

Jos kissan arvioitu arvosteluaika on vasta myöhemmin päivällä, kissan ei tarvitse tulla eläinlääkärintarkastukseen heti aamulla! Varaathan kuitenkin riittävästi aikaa tarkastukseen, jotta kissasi ehtii varmasti arvosteluun. Yhdistys ei vastaa mahdollisista eläinlääkärintarkastuksen ruuhkista johtuneista myöhästymisistä! Mikäli kissasi on paikalla molempina päivinä, kissa voi tulla sunnuntaina suoraan arvosteluun ilman uutta eläinlääkärintarkastusta.

Mikäli kissa tulee näyttelyn vain luokka-arvostelun ajaksi, kissaa ei tarvitse laittaa häkkiin. Muistathan, että kissan hyvinvointi on etusijalla! Jos kissa on matkustanut näyttelyyn kauempaa tai se joutuu odottamaan pitkään omaa vuoroaan, suosittelemme, että kissalle otetaan näyttelyhäkki. Omistajan tulee huolehtia häkkien sisustamisesta (mm. saniteetti- ja ruoka-astiat).

Arvostelun jälkeen sihteeristö käsittelee tulokset normaaliin tapaan. Arvostelusetelit ja diplomit toimitetaan ruusukepöytään, josta ne on noudettavissa. Kun kissan diplomi on valmis, kissa voi poistua, mikäli se ei jatka Tuomarin paras -valintoihin tai paneeliin. Yhdistys ei postita hakematta jääneitä diplomeita, vaan omistajan tulee huolehtia diplomin noutamisesta.

Luokka-arvostelujen jälkeen tuomarit aloittavat Tuomarin paras -valinnat normaaliin tapaan ja paneeli alkaa, kun arvostelut on saatu päätökseen. Kasvattaja- ja siitostulokset julkaistaan kunkin kategorian paneelin päättymisen jälkeen. 

Lisätietoja näyttelytoiminnasta ja näyttelyissä käymisestä Suomen Kissaliiton sivuilla Suomen Kissaliiton näyttelyinfo Näyttelyissä käyminen